Четирима души са загинали, а 16 са ранени, след като двуетажна сграда се е срутила на испанския остров Майорка, съобщават местните служби за спешна помощ. Смята се, че няколко души са попаднали под руините на мястото, където се е намирал плажният ресторант Medusa Beach Club на улица „Картаго“ в регионалната столица Палма де Майорка.

Инцидентът е станал около 20:30 ч. местно време в четвъртък вечерта. Има опасения, че няколко души може би са затрупани в отломките. И в момента спасителните екипи работят на място. Службите за спешна помощ съобщиха на местните медии, че обезопасяват района.

Подът на заведението се срути в четвъртък вечерта, в резултат на което хората паднаха в мазето под него, където също е имало клиенти и персонал.

Началникът на пожарната в Палма Едер Гарсия заяви, че повечето от засегнатите от срутването са чужденци и туристи, съобщи El Pais.

Говорител на местната полиция заяви пред репортери, че балконът може да се е срутил поради прекалено голяма тежест, но подчерта, че точната причина все още се разследва. Испанският министър-председател Педро Санчес изпрати съболезнования на семействата на жертвите.

Той заяви, че следи отблизо развитието на събитията и че правителството му е готово да изпрати цялата необходима помощ.