38 милиона лева са нужни за цялостното укрепване на пропадналите мостове, пътищата и цялата инфраструктура в карловските села, които пострадаха сериозно от водното бедствие от началото на септември, 2022 година. Това стана ясно по време на инспекция на областния управител Илия Зюмбилев и на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов в наводнените населени места.

В момента се работи в селата, засегнати от бедствието, но след като изпълнителите са надхвърлили отдавна 30-процентовия аванс, който са получили от Междуведомствената комисия, са забавили темпа на работата, съобщиха областният управител Илия Зюмбилев и кметът на подбалканската община Емил Кабаиванов. Градоначалникът каза още, че трябва да се възстановят всички пътища в и до пострадалите села и да се завърши работата по речните корита.

“Ако получим средствата до 20 дни, работата ще бъде ускорена отново, за да можем до края на ноември да бъдем готови”, счита кметът на Карлово.

Областният управител заяви, че ще отправи официална покана към министър-председателя Димитър Главчев и вътрешния министър Калин Стоянов, който е и председател на междуведомствената комисия, до дойдат на място и да видят свършеното до момента.