За пета поредна година „Елхите на таланта“ сбъдват мечти, чрез благородната си мисия 3 в 1 : Украси столицата! Подкрепи талант! Продължи живота на новата иглолистна Гора на Таланта!

За първи път Елхите са разположени в шпалир, който води към Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, а не пред НДК, както през изминалите четири години.

Това е единствената дарителска инициатива на Фондация „Стоян Камбарев“, която подкрепя не само своите лауреати и таланти, но и даровити деца от многодетни семейства в нужда. Успехът й през изминалите четири години беше впечатляващ. Всеки може да направи дарение, закупувайки своя жива приказно украсена коледна елха с брандирана табелка и лични празнични пожелания.

През пролетта тази година, Гората на Таланта в Южния парк се разрасна много благодарение на големите сърца на дарителите и така Фондация „Стоян Камбарев“ успя да подкрепи 15 многодетни семейства в нужда и техните талантливи деца, които получиха едногодишни творчески стипендии за изкуството, на което са се отдали. Тази година стипендиите ще са дори повече, като ще успеят да зарадват цели 18 семейства! Средства ще има и за основния фокус на дейността на Фондацията, а именно подкрепа на изумителните й лауреати и открития, които отново ще получат 15 едногодишни стипендии. 

Ето какво сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева - създател и вдъхновител на Коледната кампания и Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“:   
„Имаме 37 приказни живи Елхи на Таланта! Над 7 400 коледни играчки, 500 метра гирлянди и близо километър светлинна украса с над 1 000 лампички! Смятаме, че превръщането на пространството пред катедралата „Александър Невски“ в пешеходна зона е прекрасна идея и нашите „Елхи на таланта“ са великолепен акцент, на фона на красиво осветената Патриаршеска Катедрала. Поради обстоятелствата около снежната стихия, имахме само 5 дни и 15 души екип, който работи денонощно, за да успеем. Само за сравнение, бих казала, че Коледните Елхи в Белия дом са 98, но над 300 души са ги украсявали. И още нещо - нашите „Елхи на таланта“ са различни и уникални, защото всяка една от тях носи идентичността на дарителя си.“ 

Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декември. Всеки, който би искал да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери, е добре дошъл и може да се свърже с екипа на Фондация „Стоян Камбарев“ на мейл: foundationkambarev@gmail.com.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм