Новият столичен кмет Васил Терзиев запали празничните светлини и коледното дърво на София. За първи път това стана на новото пешеходно пространство на столицата — площада около храм-паметника „Св. Александър Невски”.

Снимка, Тодор Пантилеев: Коледно дърво в София

Освен 10-метровото коледно дърво, на мястото е разположена и алея “Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и ръчни изделия.

Програмата за запалването на светлините на коледната елха на София включва концерт на детски танцови и музикални състави.

Снимка, Тодор Пантилеев: Коледно дърво в София

Дядо Коледа също пристигна на тържеството, за да се снима с децата. През целия празничен месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Целта е да бъдат изпробвани варианти за дългосрочното облагородяване на знаковата за столицата зона. Ще има празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града.

На това място ще е традиционният голям концерт за посрещане на Нова година, организиран от Столичната община. В последните години елхата на София беше пред Народния театър, НДК, а преди това се украсяваше дърво в градинката пред хотел "Рила".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм