32-годишен берковски жител е задържан за притежание на наркотични вещества. На 16.04.2024 г. в РУ Монтана постъпила информация, че жител на гр. Берковица държи наркотични вещества с цел разпространение. По случая незабавно е сформиран екип от криминалисти и разследващ полицай от РУ и ОДМВР Монтана.

Мъжът е установен на отбивка на път II-81 км 82+100, при с. Балювица.

При извършения оглед на местопроизшествието, вляво от асфалтовия път, в близост до дърво, е намерен и иззет полиетиленов плик, съдържащ 2 прозрачни полиетиленови плика със суха зелена тревиста маса, с общо тегло 530 грама.

При последвалото претърсване в имота на 32-годишния в с. Балювица, общ. Берковица, от сграда в стопански двор са иззети полиетиленов плик и пластмасова туба, съдържащи общо 717 грама суха зелена тревиста маса и машина за вакуумиране, а от съседен имот - 4 пластмасови туби, две от които съдържащи остатъци от суха зелена тревиста маса, както и пластмасов бидон.

По случая са назначени експертизи.

С полицейска заповед 32-годишния е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. В ОДМВР Монтана е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК.