Според лекарите и диетолозите, излишните килограми са една от най-разпространените причини за редица заболявания. Неправилното хранене, заседналия начин на живот и липсата на физическа активност неизбежно носят последствия за здравето и организма.

Много хора погрешно смятат, че за да се отърват от излишните килограми и мазнини, трябва да се подложат на глад и лишения. Това съвсем не е така. Има много начини да отслабнете лесно, бързо и дълготрайно, без да се налага да стресирате организма си. Чрез среща със специалист, който да ви изготви специализирана програма за отслабване, или персонален хранителен режим, ще постигнете резултати, за каквито дори и не сте мечтали.

В тази статия ще ви придложим три  начина да се почувствате уверени в кожата си и да постигнете желаните резултати, като в същото време поддържате здравословен начин на живот.

Защо е важно да се поддържате във форма?

Поддържането на добра форма е важно за цялостното ви физическо и психическо състояние. Когато се чувствате добре в кожата си, вие сте по-уверени и с по-добро настроение. Това автоматично ви прави по-малко податливи на стрес и напрежение и подобрява качеството ви на живот. 

Здравословното ви състояние също в голяма степен е повлияно от това дали сте във форма и водите здравословен начин на живот. Физическата активност и правилното хранене помагат да засилите имунитета си, да забързате метаболизма и да се чувствате енергични и с приповдигната енергия през целия ден.В сайта на Лъки Фит ще откриете много полезна информация и насоки как да се поддържате във форма и да водите здравословен начин на живот.

Добрата физическа форма ви гарантира увереност, добро настроение и енергия. Да поддържате тялото си в оптимално състояние е най-добрата форма на грижа за себе си, която бихте могли да си осигурите. 

3 начина да отслабнете без да стресирате организма си

Гладът, лишенията и  резките промени в рутината носят стрес на организма и не се препоръчват. Много хора водят нездравословен начин на живот и решават изведнъж да променят коренно ежедневието си. Те опитват за един ден да си наложат лишения и да променят навици, като се подлагат на различни диети и режими. 

Проблема е, че дори и да постигнат някакъв резултат, те няма как да продължат да поддържат диетата до живот и в момента, в които спрат да я изпълняват, килограмите се връщат в двоен размер. 

Здравословните и трайни начини да се постигне истински резултат включват среща със специалист, като специалистите диетолози на Лъки Фит, тестове, с които да се определи от какво има нужда тялото ви и изготвяне на персонален режим, подходящ за нуждите и целите ви.

Ето и 3-те начина, които подбрахме и биха ви помогнали да постигнете желаните резултати, без да се подлагате на излишен стрес и лишения:

Персонален хранителен режим

Начина на хранене е важен фактор за добро физическо и психическо здраве. Когато приемате качествена, здравословна храна, осигурявате на организма си всичко нужно за да функционира правилно и зареждате тялото си с необходимата енергия. 

Когато преминете през преглед при специалист, той ще определи състоянието на тялото и организма ви и ще прецени от какво се нуждаете, за да постигнете резултатите към които се стремите. 

Специалистите на Лъки Фит например, ще ви изготвят персонален хранителен режим, които да отговаря на нуждите ви и да ви отведе до желаните резултати бързо, лесно и без глад, стрес и лишения.

Персонална програма за отслабване

Чрез персонализираната програма за отслабване, вие подобрявате метаболитните процеси в тялото си и постигате трайни резултати. С персоналната програма за отслабване в Лъки Фит например, специалистите ви изготвят режим, с който се чувствате заситени и енергични през целия ден и в същото време отслабвате.

Програмата има доказан ефект при много от посетителите през годините и се изготвя изцяло върху личните ви показатели и нужди. Подобна програма ви помага трайно да загубите мазнини и килограми, без глад и лишения.

Физически упражнения с инструктор

Физическите упражнения, комбинирани с правилен хранителен режим са сигурен начин да постигнете и задържите резултатите, към които се стремите. Персоналния инструктор ще ви води по време на тренировките и ще ви напътства в упражненията. По този начин ще се чувствате сигурни и спокойни че изпълнявате всичко правилно.

Подобна фитнес програма съставена и водена от професионален инструктор, съчетана с хранителен режим, ви гарантира загуба на тегло и мазнини и по-стегнато, тонизирано и красиво тяло. Здравословното ви състояние също ще се подобри осезаемо след няколко месеца постоянство.