Не пропускайте невероятното светлинно дрон шоу, което предстои във Враца!

Кога: 27 май 2024 г. от 21:30 ч.

Къде: пл. "Христо Ботев", Враца

Като част от основната програма на "Ботеви Дни 2024", организирана от Община Враца, ще се проведе и впечатляващо светлинно дрон шоу, което обещава да остави зрителите без дъх с над 200 дрона, които ще се издигнат в небето.

Очаква ви незабравимо зрелище с впечатляващи светлинни ефекти и уникална атмосфера!

В светлинното представление, което ще бъде в деня на откриването на Ботеви дни 2024 г. , ще  бъдат възпроизведат ключови моменти от живота на поета и революционер.

По традиция същия ден - 27 май ще бъдат изпратени и походниците от Враца, които ще се включат в Националния туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй – Околчица“. 

Таи година в  програмата за „Ботеви дни" ще бъдат проведени над 60 събития, концерти, рецитали, срещи, изложби, игри и театрални постановки.

Като нови събития тази година  можем да посочим  изложбата на Илиян Стойчев със сюрреалистични колажи на паметници и сгради от Враца, гостуващата документална изложба от Националната библиотека, филмите „Един благородник в политиката – Стефан Савов“, „Служебен защитник“, както и театралната постановка „Елате ни вижте“ на Драматично-куклен театър – Плевен.