През периода март - юни 2023 г. Националният статистически институт, чрез териториалните си структури, включително отдел „Статистически изследвания - Кюстендил“, провежда анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот“. С Регламент № 1700 от 2019 г. на Европейския парламент и на Съвета се определя обща рамка за европейската статистика за лицата и домакинствата, основана на индивидуални данни, събрани чрез извадки. Проучването за доходите и условията на живот (SILC) е част от изследванията, включени в регламента, и се отнася до събирането на съпоставима и актуална информация за моментното състояние и динамиката на доходите, както и за нивото и структурата на бедността и социалното изключване на национално и европейско ниво.

Изследването се провежда върху шестгодишен ротационен панел от обикновени домакинства. За Република България размерът на извадката в панела за 2023 г. е около 9 400 домакинства, разпределени във всички области на страната. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече навършени години.

В периода март - юни 2023 г. 182 домакинства на територията на област Кюстендил ще бъдат посетени от специално обучени за целта анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Всеки от анкетьорите на Отдел „Статистически изследвания - Кюстендил“ при посещение в домакинствата ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югозапад към Националния статистически институт.

Допълнителна информация относно провежданото изследване на територията на област Кюстендил може да се получи на телефон 078/55 96 65 в Териториално статистическо бюро - Югозапад, отдел „Статистически изследвания - Кюстендил“.

В област Кюстендил изследването ще се проведе в градовете: Кюстендил, Сапарева баня, Дупница, Бобошево и Бобов дол, както и в селата: Жиленци, Джерман, Пороминово, Горна Гращица, Баланово, Пиперков Чифлик, Ресилово, Крайници, Новоселяне, Коняво, Самораново, Мламолово, Яхиново, Мало село и Ябълково.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм