112 литра на квадратен метър дъжд за последните 24 часа са измерени в района на Арда, в област Смолян, информират за Дарик от Метеорологичната станция на Рожен. В Златоградско, измереното количество валежи са от 85 литра на квадратен метър. На Рожен също е валяло интензивно, като там падналото количество е от 73 литра. По високите части в региона има и минимална снежна покривка.

Поради усложнената метеорологична обстановка, ски зоната в Пампорово днес отваря в 11:45 часа.

Заради дъждовете има и редица сигнали за проблеми с кални наноси, паднали дървета и камъни по пътните платна, както и населени места без ток.

Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа, категорични са от областно пътно управление.

Според областният управител на Смолян Захари Сираков, нивата на някои от язовирите са завишени, най-вече на този в Златоград, но няма място за притеснения.

Спокойна е обстановката. Има покачване на нивата на реки, но няма излезнали от коритата си. Има един комплекс на Райковски ливади без ток, но в момента се работи по отстраняване на аварията“, добави още областният управител.

 В Неделинско също има сигнали за проблеми след дъждовете, информира кметът на общината Боян Кехайов.

Село Кундево е без ток. В село Оградна има запушени два водостока от дънери и клони . В Неделино, в сградата на Общинската администрация има проникване на вода, по улиците имаме наноси. Има откъртени частично покриви и керемиди. Към момента по-съществени сигнали в дежурната част на Общината нямаме“.

Прогнозите са валежите да затихват в областта, но въпреки това властите следят отблизо обстановката в региона.