Обществото често почита талантливите деца в училище, естествените спортисти и децата-чудо в музиката. Човек обаче не трябва да е вундеркинд, за да постига успехи.

Адам Грант е организационен психолог и през по-голямата част от кариерата си изучава силите, които движат прогреса на хората. Той е установил, че процесът по научаване на нови неща не приключва, когато се сдобием със знания. Той е завършен, когато прилагаме последователно тези знания.

Шест ритуала на успелите хора, които можем да използваме

Ето 11 промени в живота, които успелите хора практикува всеки ден:

1. Те търсят дискомфорт

Вместо просто да се стремите да учите нови неща, си поставете за цел да се чувствате дискомфортно. Преследването на дискомфорта ви поставя на по-бързия път към израстването. Ако искате да направите нещо правилно, отначало трябва да го усещате като грешното нещо.

2. Те си оставят място за грешки

За да насърчите пробите и грешките, си поставете цел за минимален брой грешки, които искате да направите на ден или на седмица. Когато очаквате да се препънете в нещо, вие размишлявате по-малко за него и се подобрявате повече.

3. Те молят за съвет, а не за обратна връзка

Обратната връзка гледа назад – тя кара хората да ви критикуват или аплодират. Съветът гледа напред — той кара хората да ви обучават.

Може да накарате критиците и клакьорите ви да се държат повече като треньори, като им зададете следния въпрос: “Кое е нещото, което бих могъл да подобря следващия път?”

Какви са останалите навици? Прочетете в Darik Business Review.