На 5 юни ще бъде официално представена последната книга на Максим Минчев  - "По пътищата на Африка" в клуба на Българска Телеграфна Агенция в София. В този ден ще бъде връчена и първата награда за журналисти, учредена на негово име от Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма (ABUJET).  Церемонията ще е в зала "Максим" на БТА.   

Рождената дата на Максим Минчев е избрана специално от приятели и колеги на дългогодишния генерален директор на БТА. Това ще бъде добър повод всички да се съберем, уточни пред Дарик журналистът Георги Милков, който е редактор на книгата. 

Изданието е факт, благодарение на работата на екип от близки приятели на Максим Минчев, между които Гергана и Соломон Паси, Венета Писарска, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, Жанет Захариева, Мартин Захариев и ПР специалистът Максим Бехар. Издател на книгата "По пътищата на Африка" е Нейко Генчев („Фабер“), а Данаил Алексиев е автор на оформлението. 

На днешния ден - 23 май - се навършват 19 години от първата Световна среща на българските медии по света - форум, който се организира именно по идея на Максим Минчев. През 2005 г. в него участват 75 български журналисти, от 26 държави на 4 континента.