Зоопарк в Източен Китай отрече предположенията, че някои от мечките там може да са хора, облечени в мечешки костюми, след като снимки на изправените животни, се разпространиха онлайн, съобщи БТА, позовавайки се на АП.

Малайските мечки са по-малки от останалите видове мечки и изглеждат различно, но са истински, обяви зоопаркът в Ханджоу в публикация в социалните мрежи.

„Някои хора смятат, че стоя изправена като човек“, пише в публикацията, написана от гледната точка на мечката. „Изглежда, че не ме разбирате много добре.“

Потребители в онлайн пространството се усъмниха дали мечките в зоологическата градина са истински, след като бяха разпространени снимки на една от мечките, която стои изправена на задните си крака.

„Поради начина, по който стоят, някои хора се съмняват дали не са хора в костюми“, написа в. „Ханджоу Дейли“.

Малайските мечки са с размерите на големи кучета – високи най-много 1,3 метра, когато са на задните си крака, в сравнение с до 2,8 метра при гризли и други видове мечки, обясниха от зоопарка.

Други китайски зоологически градини пък бяха обвинени в това, че се опитват да покажат кучета, боядисани като вълци, или африкански котки и магарета, боядисани като зебри.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм