На традиционна церемония в 28-то издание на връчването на приза „Златно перо“ от агенция „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ с медийното партньорство на радио Classic А, Плевенска филхармония беше удостоена с престижната награда, която почти три десетилетия се връчва в навечерието на Деня на българската култура и славянската писменост - 24 май.

Церемонията се състоя в Музикалния театър, където Чавдар Вълков - концертмайстор на плевенския симфоничен оркестър, който тази година отбелязва 70 години от създаването си получи наградата, която представлява брошка от 24-каратово злато във формата на писец.

„Златно перо“ е награда, която всяка година се връчва на 24 български творци за „безспорен принос към българската култура и изкуство“. Наградата е учредена през 1995 година от агенция „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“.

Традиционно наградата се връчва в рамките на Европейския музикален фестивал, организиран с подкрепата на Столична община. Отличието представлява брошка от 24-каратово злато във формата на писец.