Жители на варненско село запълниха сами улични дупки. До самодейното благоустрояване в центъра на Китка, община Аврен, се стигна, след като местните не получиха отговор на искането си за основен ремонт на пътя към селото.

В акцията, проведена в предпоследния ден на октомври, се включиха десетки местни жители. Осигурени бяха бъркачка за бетон, машина за издухване на праха, лопати и метли. Използвани бяха над 5,5 тона строителни материали, осигурени от собственик на строителна борса във Варна, разкри пред Дарик един от инициаторите на акцията Мирослав Славов.

В Китка са наясно са, че кърпенето на асфалт с бетон не е най-доброто решение. Това обаче не е първото самодейно запълване на дупки в селото. Миналата есен ентусиастите проведоха подобна акция по друг проблем пътен участък край селото. Бетонът в дупките си стои.

Като всяка успешно завършена работа, запълването на дупки тази есен в Китка завърши с рязане на лента

„Все още таим надежда, че скоро и на нашия път ще пристигне техника за асфалтиране и ще започне работа. Защото и ние сме равнопоставени жители на България, плащаме винетки, местни данъци и такси, пътни налози, и е време да ни бъде осигурено нормално и спокойно придвижване до имотите ни. Време е също местната власт да се научи да показва загриженост към ежедневните проблеми на хората, а не да декларира устна такава само по предизборни кампании", изтъкват местните.

Още за самодейната акция по запълване на дупки в село Китка ще откриете в прикачения аудио файл.  

Още новини от Варна