Жена от Южна Корея успява да вземе шофьорския си изпит от 960-ия опит, като разходите ѝ, за да се сдобие със свидетелство за правоуправление, възлизат на равностойността на 12 500 евро, информира Darik Business Review.

69-годишната Ча Са-сун се явява за първи път на теоретичната част от изпита през 2005 г. и след като се проваля, продължава да се явява всеки ден по пет дни в седмицата в продължение три години, правейки общо 780 опита.

Северна Корея срещу Volvo, или най-голямата автомобилна кражба в историята

На по-късен етап започва да се явява на теста само по два пъти на седмица, като в крайна сметка се поздравява с успех и след това преминава към изпита по кормуване.

Жената успява да издържи изпита по кормуване на 10-ия опит, което означава, че се явявала общо 960 пъти преди да получи свидетелството си за управление.

Тригодишен подкара Ferrari за 550 хил. долара (видео)

Въпреки многото неуспешни опити, жената не се отказва, защото имала нужда от шофьорската книжка заради бизнеса си с продажба на зеленчуци.

По някои информации тя е платила равностойността на близо 12 500 евро под формата на такси за изпита, за да може най-накрая да се сдобие с шофьорска книжка.

По-строги наказания за шофьорите от вторник

След неуспешните си опити жената става популярна в страната и дори се появява в реклама на Hyundai, а южнокорейската автомобилна компания ѝ подарява чисто нов автомобил на стойност близо 13 000 евро.

Историята, която е отпреди 15 години, се появи отново в форума Reddit наскоро, като стотици потребители реагираха, а мнозина от тях се обединиха около мнението, че историята на Ча Са-сун е пример за за това как човек никога не трябва да се отказва, пише Mirror.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм