На 30 юни в галерия “Оборище 5” се открива изложба с гостите на Дарик радио, представени чрез фотографиите на Константин Вълков и интервютата на Йовка Йовчева. Куратор: Мариета Ценова

Галерия “Оборище 5” представя от 1 до 11 юли 2020 вдъхновяваща изложба с атмосферни портрети на 20 дами - очаквайте да видите нови фотографии на Ирмена Чичикова, Надежда Нейнски, Мария Силвестър, Нина Николина, шеф Севда Димитрова и още вълшебни дами с разнообразни професии - инженер в атомен блок, животновъд, дерматолог, преводач…

“Жена с 20 имена" е името на изложба от фотографии на част от гостите на Дарик Радио. Дами, гостували в радиото. Заснети са в продължение на почти 9 месеца от програмния директор Константин Вълков на местата, където работят. Интервюирани са от Йовка Йовчева в ефира на националната медия.

Фотографиите са изложени в столичната галерия “Оборище 5” само до събота, 11 юли.

За период от 9 месеца Константин Вълков заснема 20 дами на местата, където работят - дами с професии от маркшайдер в мина, през инженер на атомен блок в АЕЦ “Козлодуй и дипломат от кариетата, до лекар в Covid-10 отделение и татуист.

Мариета Ценова, куратор на изложбата “Жена с 20 имена”, разказва:

“Навсякъде, където са те, е светло.

Като в къща със стъклен покрив. Сенките, бързо се стопяват когато ги срещнеш усмихнати, общителни, толерантни, готови с приятелски жест да се отдадат на нова кауза, след като току-що са излезли с достойнство от предишната. Те живеят в хармония със себе си. Застават срещу проблемите с кураж, често преборили дипломатично предразсъдъците на околните. Професионализмът в работата им е проекция и на таланта да организират работна среда, да ръководят екипи в критични ситуации, А това прави имената им известни. Затова растат и очакванията на средата към тях. Често дори с критериите, които те са създали. Снимахме седмица след седмица, сменяхме дестинацията, средата, следвахме ги там, където обикновено минава работният им ден. Не искахме това приключение да спре. Тръгвахме си от снимки възхитени и възторжени, с респект към жената, с която се бяхме срещнали, към личността й, артистизма, таланта, чувството за хумор.”

“Жена с 20 имена” е история без край. Споделяме я с удоволствие.

***

— Фотографии в поредицата “Жена с 20 имена”

— Милка Митева, преподавател пиано

— Нели Ангелова, енолог-любител и комуникационен специалист

— Нина Николина, артист

— Ана-Мария Велкова, животновъд

— Ваня Николова, сценарист

— Виктория Котева, татуист

— д-р Анна Симеонова, отделение COVID-19, Пирогов

— д-р Велислава Миленкова, отделение COVID-19, Пирогов

— д-р Даяна Ангелова, отделение COVID-19, Пирогов

— Десислава Иванова, маркшайдер в открита мина

— д-р Радина Денкова, дерматолог

— Елена Филипчева, куратор събития

— Ирмена Чичикова, актриса

— Йоана Илиева, световен шампион фехтовка

— Мария Конакчиева, преводач и комуникационен експерт

— Мария Силвестър, тв водещ

— Мая Костова, инженер на атомен енергиен блок

— Миглена Банкова, научен развой и развитие

— Надежда Нейнски, дипломат

— Нели Митева, моден дизайнер

— Рада Якова, художник

— Севда Димитрова, шеф готвач

Фотографиите са заснети с камера Leica M Typ 240 и минимално осветление в периода септември 2019 - юни 2020