Клипът на жена, която играе кючек върху линейка и предизвикал възмущение в социалните мрежи, е от котленското село Градец.

Във видеото се вижда, че близките на жената се опитват да я свалят от предния капак на линейката, но тя отказва да слезе и продължава с танците. На спешния екип се налага да изчака забавлението да приключи.

Линейката се отзовава на сигнал по спешност за пациентка с дихателна недостатъчност в село Градец. Домът й се оказва на място, където автомобилът не може да достигне. Екипът отива пеш при болната. Медиците я преглеждат, но след като се връщат,  стават свидетели на случката със санитарния автомобил.

Линейката е само една от Спешния център в Котел. Шофьорът, който е с 25-годишен стаж, заяви, че всеки ден попадат на все по-фрапиращи ситуации и не срещат подкрепа от органите на реда.

Чуийте в аудиото...

Директорът на Спешната медицинска помощ в Сливен изрази недоволство от видяното и за пореден път обясни, че екипите са безсилни при подобни деяния.

Случаят е докладван на компетентните органи.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм