Желязко Гагов е новоизбраният кмет на община Панагюрище, където вчера се проведоха частични местни избори. Той води по резултати пред опонента си Никола Белишки с около 2700 гласа. Решението за обявяване на Гагов за кмет е публикувано на сайта на Общинската избирателна комисия.

Над 65% от гласовете са за Желязко Гагов, който вече бе обявен за кмет на средногорската община, показват данни на Общинската избирателна комисия. За него са дали доверието си 5762 души, докато опонентът му Никола Белишки е привлякъл 3094 гласа, равняващи се на 34,9%. 8856 са действителните гласове, от които 80 са „Не подкрепям никого". Недействителните бюлетини са 140.

Вотът и предшестващата го кампания протекоха спокойно, без нито един сигнал за нарушения или изборни престъпления. 

За кметския пост се бореха доскорошният дългогодишен кмет Никола Белишки от ГЕРБ и издигнатият от инициативен комитет Желязко Гагов. На балотажа през есента двамата стигнаха до втори тур и той приключи с 28 гласа в полза на Гагов. Белишки обжалва, а при ревизирането на резултатите бяха засечени нарушения, за които магистратите прецениха, че биха могли да изкривят вота - бюлетини в найлонова торба, чувал, вързан със свинска опашка вместо с канап и бяла лепенка около отвора, липсващи чернови от протоколи и печат на секция и други.