Преди дни окончателно завършиха дейностите от втория и последен етап по пълната рехабилитация на общински път DOB3033 – /II-29, Добрич - Генерал Тошево/ - Пленимир - Петлешково, с дължина 5+378.55 км., на обща стойност 5 404 390 лв. Стойността на СМР за втория етап възлиза на 2 579 815 лв. с ДДС. Финансовите средства за строителните дейности са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, съгласно Споразумение №РД02-30-63 от 26.10.2022 г., след одобрен инвестиционен проект на нашата Община, от страна на Министерски съвет.

В тази втора фаза ремонт на трасето беше извършен в отсечката от село Пленимир до отбивката за село Петлешково на главния път между градовете Генерал Тошево и Балчик. Първият етап, който включваше ремонт на отсечката от отбивката на главния път между Генерал Тошево и Добрич до село Пленимир беше завършен още през септември месец миналата година.

Основните дейности на път DOB3033 – /II-29, Добрич - Генерал Тошево/ - Пленимир - Петлешково включваха фрезоване на асфалтова настилка, изкопаване на земна маса, оформяне и засипване на банкетите с трошенокаменна настилка, доставка и полагане на два пласта асфалт по 4 см., поставяне на пътна маркировка, мантинели на необходимите места и нови пътни знаци.

С рехабилитацията на цялото трасе Община Генерал Тошево реализира още един мащабен инфраструктурен проект, който значително ще подобри стандарта на живот и ще допринесе за по-безопасното и приятно шофиране на територията на нашата община.