От 20:00 часа тази вечер до 6:00 ч. утре ще се ограничи движението на всички автомобили в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Спирането на трафика през нощта е за почистване на стените на съоръжението и пътната настилка. Пътуващите към Бургас ще се пренасочват в почистената тръба за София, в която трафикът ще се осъществява двупосочно.

Същите ограничения бяха наложени и в нощта на 22 срещу 23 април тази година, като и тогава от АПИ обявиха, че движението в тръбата се спора за почистване. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и да карат внимателно, спазвайки дистанция. Да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.