Днес заседава Общински съвет Кюстендил. В дневния ред са включени 30 докладни.

Съветниците ще гласуват  удостояване със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил“ на арх. Чавдар Христов Георгиев. Втора точка в дневния ред е Наредба за изменение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил.

Ще бъде гласуван доклад за дейността на Комисията по организиране на дейността и разпределяне на средствата от Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в Община Кюстендил за 2022 г.

Ще бъде разгледана Програма за управление и разпореждане с общинска собственост в Община Кюстендил за 2023 година.

Местният парламент ще гласува приемане на решение за предварително съгласие за насърчаване на инвестициите за изпълнение на инвестиционен проект чрез прилагане на мярката по чл.15, ал.1, т.3 и ал.4 от Закона за насърчаване на инвестициите-придобиване на право на собственост или ограничени вещни права по реда на чл.22а от Закона за насърчаване на инвестициите за недвижим имот-частна общинска собственост в землището на с.Жиленци.

Ще бъде разгледано  разрешение за изработване на проекти за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП-ПП) за определяне на трасе за изграждане на ски – влек в ПИ 52194.27.2 по кадастралната карта и кадастралните регистри (КККР) на землището на с. Ново село, общ. Кюстендил.

Сесията започва в 14.00 часа.

https://darik.bg/darik-kiustendil" target="_blank">Новините от Кюстендил


 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в https://soundcloud.com/user-244320727-620954342" target="_blank">Soundcloud, https://open.spotify.com/show/594T2OfYs5jcU20mctIMFF?si=b_-m8tPGSAWdokdlligu6A&nd=1" target="_blank">Spotify, https://podcastsconnect.apple.com/login?targetUrl=%2Fmy-podcasts%2Fshow%2Fdarik-podcast%2F0a6b1295-18fe-43fb-8371-ba6afaa62967&authResult=FAILED" target="_blank">Apple Podcasts и https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy83NjJkZWZkMC9wb2RjYXN0L3Jzcw" target="_blank">Google Podcasts


 

Следете най-актуалното от деня на https://www.facebook.com/darikbg" target="_blank">страницата ни във Фейсбук


 

За забавни видеа ни последвайте в https://www.tiktok.com/@darik_bg?is_from_webapp=1&sender_device=pc" target="_blank">TikTok


 

Следвайте ни и в https://www.instagram.com/darik.bg/" target="_blank">Инстаграм