Всеки може да промени всичко  - вече 11 година го доказват историите на над 500 млади, смели жени и мъже в проекта на Дарик радио – „40 до 40“. Те създават малки и големи неща, променят статуквото, пълни са с идеи, мислещи и креативни, работещи за подема на България.
Ако познавате такива млади българи разкажете за тях до 19 юли 2024 г. в сайта на проекта: https://events.darik.bg/40-do-40/

Търсят се 40 българи до 40 години в сферата на:

-          ИЗКУСТВО И КУЛТУРА
-          НАУКА, ТЕХНОЛОГИИ, ИЗОБРЕТЕНИЯ
-          МЕДИЦИНА
-          ОКОЛНА СРЕДА
-          ОБРАЗОВАНИЕ
-          СПОРТ
-          БИЗНЕС И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
-          СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ
-          ДОБРОВОЛЧЕСТВО
-          ПРАВАТА НА ЧОВЕКА

40-те българи до 40 години трябва да бъдат онези, които имат оригинални идеи и ги реализират успешно, работят в различни сфери на обществения и делови живот, вдъхновяват ни и – не са медийно известни. Търсим онези визионери, които са пример за успех и развиват обществото ни в правилната посока. Личността, която издигате не трябва да е навършила 41 години до деня на номинацията. Приемат се и екипни номинации.

Кой може да номинира личности за участие в проекта? 
Всеки има възможност да номинира личност (или сам себе си), чиято история смята, че трябва да бъде споделени, а самите те са в полза на обществото и средата около нас. Номинационната форма за сезон 11 ще е отворена на официалния сайт на проекта от 10.06.2024 г. до 19.07.2024 г.  

Как се избират 40-те души в България? 
Българите на възраст до 40 години се избират от авторитетно жури. Журито се състои от професионалисти в различни сфери на бизнеса и обществения живот. Може да видите кои са членове тук.
Те ще отличат финалистите по предварително изработени критерии. Финално избраните 40 млади хора няма да са класирани от 1 до 40.

Етапи на реализиране на проекта:
--> Номинации
От 10.06.2024 г. до 19.07.2024 г.  
Публичните номинации се извършват на платформата https://events.darik.bg/40-do-40/
--> Среща на журито
Внимателен преглед на всички номинации и избор на новите 40 личности.
--> Интервюта в ефира на Дарик радио
Август – септември 2024 - всеки ден, по един от новите 40 до 40 ще бъде предсатвен в ефира на Дарик и в сайтовете darikradio.bg и darik.bg. 
--> Парти в чест на новите 40 
Октомври 2024: партито за новите 40, на което се раздават подаръци и печатно издание с лицата на всички тях.

С подкрепата на ПОК "Доверие"