Започват консултациите между политическите сили за определяне състава на секционните избирателни комисии по общини в Пазарджишко за предстоящия вот на 9 юни. Поканени са парламентарно представените партии и коалиции, но участие могат да вземат и други организации при спазване на установените правила.

Община Панагюрище насрочи консултациите за днес от 17:00 часа в Пленарната зала. Те ще се водят от временно изпълняващия длъжността кмет Петър Каменски.

Утре предстоят консултации и в Пазарджик, като ще започнат от 11:00 часа в Кметската зала. На същия ден ще се проведат и в Стрелча, от 16:00 часа, също в Кметската зала на местната администрация.

Представителите на политически организации трябва да представят писмено предложение с името на партията или коалицията, която го прави, имената и ЕГН на предложените служители, длъжността, за която се предлагат, техните образование и специалност, телефон за връзка. Изискват се още документ за правно състояние на партията или коалицията, пълномощни на представителите, списък с резервни членове на секционни комисии.