Прекрасните италиански сопрани вече са в България и очакват с нетърпение срещите си с българската публика.

 Вълнуващите концерти озаглавени "Il Mondo" със сензационното италианско трио започват днес (10.05) от 19.00ч. в Плевен, зала "Катя Попова".

Елена Роси, Виола София Низио и Марика Франкино – три красиви дами с изящни гласове, долетяха за втори път в България, за да зарадват публиката с концертите си “Ил Мондо“.

Вчера  беше генералната репетиция със Симфониета Враца, чиито музиканти  италианките познават от турнето си миналата година заедно с тях, преминало при голям интерес в страната.

Този път концертите ще бъдат 6 в различни градове, близо до Черноморието, а първият е тази вечер в Плевен в зала „Катя Попова“.

“Много сме щастливи да бъдем отново с българската публика и прекрасния Ви оркестър“, заяви с усмивка Марика Франкино. Те са в топ форма, усещаме енергията  между нас и вярваме , че ще имаме  изключителни концерти, добави Елена Роси.

Виола София казва: Ще започнем ударно тази вечер в Плевен, миналата година концертът ни там не се състоя поради  ред причини, но сега ще се раздадем на тези хора, които  ни очакваха тогава.

Много сме щастливи отново да работим заедно, проектът ни „Ил Мондо“ работи перфектно и се харесва на аудиторията. В Италия всяка от нас има различни участия и ангажименти. Но  съвместната ни работа за турнето в България ни сближи, освен музикално-артистичния характер на отношенията ни, вече можем да кажем, че сме приятелки.“

- Как поддържате красотата на гласовете си?

- С много работа, всекидневен труд, казва Марика.

- И с много саможертва и лишения, отделяме много време на работата си, стараем се да подобрим изпълненията си, допълва Виола София.

- Най-важното е дарбата, гласът е  именно тази дарба, но тя не работи сама, трябва да я развиваме в посоката, която искаме, така че да бъдем все-по-успешни,  казва Елена Роси.

- Пиете ли алкохол?

- Не, не, понякога , може би само след концертите, никога преди това – усмихват се  трите момичетата.

- Пушите ли?

НЕ! – дружен отговор и от трите.

- Нямате ли някаква тайна за красивите си гласове -  някое яйце с ром или друг секрет?

- Не, не – работа и почивка, и отново много работа, казва Виола София.

Когато ги питам за новите творчески планове след България, и трите се споглеждат – всяка от тях има различни участия през лятото и есента. Но имат тайна – за септември месец. Дали няма да дойдат отново при нас и да попеят!? Тайна е и не ми я споделиха.

Вали проливен дъжд над Враца, дано имат хубаво време през останалите дни на турнето. Очакват с нетърпение да видят нашето Черно море и разказват, че миналата година са останали очаровани от красивите български градове, в които са имали концерти.

Тази година ще пеят в Плевен, Сливен, Бургас и още няколко български града. Ще бъдат за концерт и в  Несебър и аз им разказвам малко за античния град и колко са старинни улиците и храмовете там.

„Дано има слънце“, казва Марика, а аз отговарям:  За момента вие сте нашето слънце и ще ви се радваме.

Триото сопрани и Симфониета Враца ще изнесат концерти на 10 май в Плевен;

13 май –Сливен,Читалище Зора;

 14 май – залата в Обшина Ямбол;

15 май – в Несебър – Артиум център;

 16 май в Бургас  - Военен клуб, а на 17 май в Поморие ще бъде последният концерт от националното турне на „Ил Мондо“.

Ако ви се слушат красиви оперни арии, италиански канцонети, хитове от Бродуей -  това е вашият концерт. Или както казва една приятелка: Всичко италианско е хубаво, не го пропускайте!

Elena Rossi,Viola Sofia Nisio,Marika Franchino