Процесът за убийството на 21-годишния Ангел Здравков в пазарджишкия квартал „Запад“ влиза в съдебна зала. Първото разпоредително заседание ще се проведе днес от 9:30 часа. Казусът ще се разглежда от разширен състав – двама съдии и трима съдебни заседатели, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд.

Делото е образувано по внесен обвинителен акт от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Срещу 19-годишния Никола Райчев е повдигнато обвинение за това, че на 29 септември 2023 г. в гр. Пазарджик умишлено е умъртвил Ангел Здравков, като му е нанесъл 2 прободни рани с нож. Деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен за убития начин.

Убитият младеж е бил наръган два пъти - първия път в корема, а после е получил още един удар с нож в гръб, който е попаднал в бедрото му. Починал малко по-късно от кръвозагуба. 

Преди това двамата млади мъже имали спор за момиче, в което Никола бил влюбен, но тя не отговорила на чувствата му. В момента на инцидента тя се разхождала с Ангел.

От деня на престъплението до момента Никола Райчев е с най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Той бе арестуван дни след престъплението в София.