Стартира ремонтът на тунела до пощата в Асеновград. Зам.-кметът инж. Стоян Димитров сподели, че основно ще се поправят компрометираните участъци на конструкцията на подлеза.

Ще се демонтира стария таван, конструкцията ще се почисти и ще бъде обработена по начин, така че да се осигури нейната якост занапред. След като приключи ремонта на конструкцията, ще се постави изцяло ново осветление в тунела, допълни инж. Димитров. За момента община Асеновград е отделила 125 хил. лв. за тази година, като след приемането на новия бюджет ще се осигурят средства за довършването на обекта, допълни зам-кметът. Първата част на ремонта ще трае около 25 календарни дни, като през това време частично и поетапно тунелът ще бъде затварян за автомобили и пешеходци.

Междувременно кметът на Асеновград д-р Христо Грудев обяви, че предстои ремонт и на плувния басейн в града. Той се налага заради направено проучване и засечени загуби на вода. Затова ще бъде демонтирана съществуващата настилка от силно компрометирани мозаечни плочи и ще се положи бетонова настилка и хидроиаолационни пластове, гарантиращи водонепропускливостта на дъното на басейна.