Китайската Нова година започна на 10 февруари и ще премине под знака на Зеления дървен дракон. Според китайската митология той символизира мъдростта,  творчеството, силата, разказа в интервю за Дарик радио Мария Неделчева. Тя е председател на сдружение Спортен клуб “Калагия” Русе и основател на Дружество за българо-китайско приятелство.

“Новата година обещава да бъде период на растеж и положителни промени, но е важно всеки да упражнява свободната си воля, да решава сам, да носи отговорност за собствените си действия и да не се сърди на другите, че не е успял. Човечеството е забравило да спазва морала, етиката - нещата, на които ни учат всички религии. А е казано, че колкото повече даваш, толкова повече получаваш.”, коментира Мария Неделчева.

Тя разказа и за гала-концерта “Българо-китайска пролетна среща на културите”, който се състоя в НДК, броени дни преди 10-ти февруари. Организатор е Посолството на китайската народна република и освен настъпването на Новата година поводът беше и честването на 75 години от установяване на дипломатически отношения между Китай и България.

Чуйте интервюто с Мария Неделчева в звуковия файл.