На 1 октомври, когато се отбелязва Международният ден на възрастните хора, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова стана част от тържествата на пенсионерски клубове от видинския регион. Борисова уважи членовете на организациите „Бъдин“ и „Златна есен“.

Сред присъстващите имаше и от клубовете в Дунавци, Брегово и Ново село. Тя изказа признателност за поканата и пожела на възрастните хора да са здрави, да се радват на дълголетие и винаги да са заобиколени от любовта на обичните хора. Борисова поднесе и специален подарък на председателя на туристите ветерани във Видин Веселин Габерски, който днес празнува своя рожден ден.

Заместник-кметът бе гост и на тържеството на членовете на „Белия Дунав“. Борисова приветства всички празнуващи, както и гостите от съседен Зайчар. Тя благодари на хората от „златната“ възраст, че участват активно в обществения живот в Община Видин. „Ние изразяваме дълбоката си признателност към Вас и помнете, че Вие сте нашият пример“ – каза Борислава Борисова. След което поднесе на председателя на клуба Надежда Гъжева поздравителен адрес по повод днешния празник.

По случай 1 октомври Община Видин изпрати поздравителни адреси до всички пенсионерски клубове, регистрирани на територията на Община Видин. „Всички Вие сте дали своя принос за обществото, за развитието на Видин, на своя роден край и на България! Отгледали сте с много търпение и всеотдайност деца и внуци, предали сте им най-важните уроци и морални ценности. Затова днес се прекланяме пред Вашето достолепие“, се казва в адресите до възрастните хора.