Контрабандни цигари, укрити в режещи машини бяха заловени на ГКПП Капитан Андреево. Пратката от 571 200 къса (28 560 кутии) е хваната при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция „Митници“. 

Заловиха контрабандни цигари, укрити в режещи машини

Случаят е от 1 май, когато на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът, турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока – 4 режещи машини, от Турция за Германия. При щателната проверка с рентгенова апаратура са установени подозрителни плътности в превозвания товар.

Заловиха контрабандни цигари, укрити в режещи машини

Това наложило разрязване на металните капаци във фабричните кухини на корпуса на машините, където били открити кутиите с цигари без български акцизен бандерол. Акцизните стоки на стойност 179 928 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Заловиха контрабандни цигари, укрити в режещи машини

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.