Две тежки катастрофи с много жертви и ранени станаха днес в Турция, предават местни медии, цитирани от БТА. Единият инцидент е в източния окръг Карс, а другият в средиземноморския курорт Алания.

При инцидента в Карс пътнически автобус е паднал от виадукт в пропаст от 50 метра височина. По първоначална информация при инцидента са загинали седем души и 22-ма са ранени, информира телевизия НТВ. Ранените са транспортирани с линейки и с медицински хеликоптери в болници в Карс и Ерзурум.

При инцидента в курорта Алания микробус, превозващ туристи от Казахстан, се е ударил отзад в ТИР. Двама души – водачът на микробуса и екскурзоводът на групата – украински поданик, са загинали на място. Дванайсет души са били ранени, състоянието на шестима от тях е тежко.

На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, жандармерията и медици. Ранените хора са приети в болници в Алания и Манавгат.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм