Американка на 28 години беше арестувана в неделя, след като австралийските гранични власти откриха 24-каратов позлатен пистолет в куфара й при пристигането й в страната.

Неидентифицираната жена е пътувала от Лос Анджелис за Сидни, когато служители на австралийските гранични сили са открили оръжието, пише "People".

Българин опита да качи 20 литра ракия на самолета за Лондон

Жената няма разрешение да носи оръжие в Австралия, където има строги закони за носенето му. Тя беше арестувана и обвинена.

Длъжностни лица използвали сложна технология за намирането на оръжието, което не е било маркирано в САЩ, преди жената да излети за Австралия.

Какво МОЖЕ и какво НЕ МОЖЕ да вземем на борда на самолет?

Снимка: Австралийски гранични сили 

„Отново станахме свидетели колко добри са нашите служители в спирането на незаконни и изключително опасни стоки от пресичане на границата на Австралия“, каза командирът на AB.

„ABF е първата и най-важна отбранителна линия на Австралия. Служителите на ABF се ангажират да защитават нашата общност, като работят с партньори от правоприлагащите органи, за да предотвратят преминаването на предмети като нерегистрирани огнестрелни оръжия през границата“, добави той.

Авиокомпания дари на благотворителна организация изгубения багаж на свои пътници

Снимка: Австралийски гранични сили 

В понеделник жената се яви в съда в местния съд и плати гаранция за своята свобода.

Откриха експлозив в чекиран багаж на летище в САЩ

Тя е изправена пред до 10 години затвор, каза ABF, и може да бъде депортирана в очакване на изхода от съдебното производство.

След масовата стрелба в Порт Артур през 1996 г. в Тасмания, която остави 35 жертви, Австралия поддържа строги закони за контрол върху оръжията.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм