Накита Рийс и Том Уилсън се връщат в Онтарио от медения си месец, когато им е казано да проверят отново багажа си преди прекачване в Монреал, пише Business Insider.

Когато кацат у дома обаче, Apple AirTag показва, че чантата на Уилсън все още е в Квебек. Едва след месеци на многократни обаждания до авиокомпанията и полицейско разследване двойката успява да получи невероятно обяснение за това къде е багажът им.

Завързаха жена за седалка в самолета, удряла и плюла екипажа

Чухме се с полицая и...  това ще ви шашне, хора в TikTok“, казва Рийс във видео с 51 000 гледания в платформата. „Багажът ни беше дарен на благотворителна организация от името на Air Canada.“ 

В продължение на четири месеца Рийс документира издирването на багажа в поредица от видеоклипове, които събират хиляди гледания преди багажът най-накрая да бъде върнат в края на миналия месец. 

"Единствената причина, поради която си го върнахме, е, че случаят стана известен. Това е тъжно“, коментира Рийс в интервю за Business Insider тази седмица. 

Историята на най-дългия полет в света, продължил 64 дни

Air Canada обясни пред CBC:

Този ​​клиент пътува късно през лятото във време, когато всички въздушни превозвачи в Канада все още се възстановяваха от свързаното с Ковид-19 системно прекъсване на цялата индустрия на въздушния транспорт. Едно от последствията беше повишеният процент закъснения на багаж.

Какво МОЖЕ и какво НЕ МОЖЕ да вземем на борда на самолет?

Търсенето започва с Apple AirTag

В първия от трите видеоклипа на Tiktok Рийс казва, че е подала доклад за изгубен багаж, след като чантата на Уилсън не е стигнала до Торонто. Двойката не мислела много за това, докато Apple AirTag, прикрепен към чантата, не показал, че е в обществен склад точно извън Торонто в Етобикоук. 

И след това остана там – месец, два месеца, три месеца“, съобщава Рийс във видеото.

Българин опита да качи 20 литра ракия на самолета за Лондон

Във второ видео Рийс показва екранни снимки, проследяващи AirTag, който пътувал по магистралата от Квебек до Онтарио и спрял за кратко в нещо, което изглежда като две къщи, преди да се озове в складовото съоръжение.

Жена роди по време на полет, без да знае за бременността си

Накита Рийс показва различни места, където е бил багажът на съпруга й, Накита Рийс/TikTok

Air Canada компенсира Уилсън и Рийс с около 2300 долара за багажа, който се смяташе за изгубен, съобщи Рийс пред Insider. Сумата е законният максимум за изгубен багаж, според CBC, но Рийс заяви, че покрива около една трета от стойността на вещите на Уилсън. 

Тя обаче твърди, че никога не е искала компенсация. Със съпруга й са искали чантата си обратно. 

Полет на EasyJet се отклони към Прага след бомбена заплаха

Едно пътуване до складово съоръжение се оказва неуспешно

Рийс разкрива, че тя и Уилсън са отишли ​​в склада, след като техният AirTag е показвал локацията на чантата там месеци наред. Без успех при първото посещение, Рийс помолила мениджър на летище Пиърсън в Торонто за помощ, но мениджърът никога не бил чувал за склада.

След това тя и Уилсън с полиция отворили складовото помещение, където двойката проследила чантата.

Конкорд: Машината, която промени представата на света за летенето

Какво откриваме? Багаж от пода до тавана, и от стена до стена“, казва Рийс във видео в TikTok.  

Но все още няма чанта. По-късно Рийс научила от полицията, че Air Canada го е дарила на благотворителна организация - която изглежда е използвала склада за съхранение. 

"Цялата ситуация е подозрителна", казва тя.  

Събраха се най-накрая

В последна актуализация, публикувана в TikTok от Рийс и Уилсън на 23 януари, двойката обяви, че най-накрая са получили багажа.

Рийс съобщи пред Insider, че тя и Уилсън са получили индивидуално обслужване от Air Canada, след като историята им придобила популярност. В рамките на 48 часа чантата била пред входната им врата. 

Кое е най-доброто време за летене и страх ли ги е от турбуленция: Какви са тайните на стюардите

Те претърсиха 1200 чанти и в рамките на 24 часа намериха нашата, въпреки че не можаха да я намерят през четирите месеца преди това“, разказа Уилсън.

Рийс добавя във видеото, че всичко в чантата е непокътнато, включително бутилка вино. 

В изявление до CBC Air Canada заяви, че е положила всички усилия да идентифицира собствениците на чантата. 

В този конкретен случай ситуацията се усложни от разкъсването на етикета на багажа в някакъв момент от пътуването. Въпреки всичките ни усилия, не беше възможно да идентифицираме собственика на чантата. Тя беше определена като непотърсена и ние се заехме да компенсираме клиента“, заявиха от Air Canada. 

Как да планирате градска почивка? Наръчник за начинаещи

Рийс обаче все още иска да знае какво точно се е случило и защо чантата е била държана в обществено хранилище в продължение на месеци. 

Планираме да им търсим отговорност. Те не виждат стойността в нечий багаж“, каза Рийс пред Insider.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм