Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи в хода на предприети активни действия срещу разпространението на наркотици и нередовна акцизна стока в региона. 130 грама марихуана и 10000 къса цигари без български акцизен бандерол иззели снощи служители на РУ-Кула.

По случая е задържан 46-годишен жител на градчето.

Около 21.05 часа на главен път Е-79 униформени спрели за проверка товарен автомобил с монтанска регистрация – влекач „Мерцедес“ с прикачено полуремарке. При извършеното в условията на неотложност претърсване в превозното средство полицаите открили и иззели 50 стека цигари „Davidoff Gold“ и вакуумиран найлонов плик със 130 грама зелена листна маса.

При полевия наркотест тревата е реагирала на канабис. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведен в ареста на районното управление. Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по чл.234, ал.1 и чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс. 30000 къса цигари без български акцизен бандерол са иззели тази нощ служители на РУ-Белоградчик. Кашоните с нередовната акцизна стока били открити в багажника на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с видинска регистрация, проверен на кръстовище в махала Фалковец.

Оперативна група е извършила оглед на място. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан водачът на автомобила - 24-годишен мъж от гр. Белоградчик.

Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс.