На 30 януари в 16:50 часа на плевенската улица "П. Р. Славейков" е извършена полицейска проверка на 43-годишен. Мъжът е предал доброволно стъклен буркан с диаметър 8 см., и картонена кутия с размери 13 см Х 10 см Х 2 см., съдържащи суха зелена тревиста маса. Назначени са експертизи на иззетите вещества.

43-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. По образуваното досъдебно производство работата продължава разследващ полицай.

За притежание на наркотици в полицейския арест е задържан 31-годишен плевенчанин. На 31 януари около 13:10 часа в сградата на Първо РУ в град Плевен той бил обискиран. В джоб в долнище на ангунг е намерена прозрачна пластмасова кутийка с размери: 8 см Х 4.5 см Х 2 см., съдържаща суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е марихуана Предстои физико-химическа експертиза на иззетия наркотик. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК и е сезирана Районната прокуратура.