При акция на МВР в София, Тетевен и Сливен са задържани четирима души, един от които криминално проявен, научи БТА.

По първоначални данни мъжете са част от престъпна група, занимаваща се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Кметът на Панагюрище обвини полицаи в насилие над сина му

Твърди се, че набираните жертви са от мъжки пол, като те са проституирали в различни европейски държави.

В хода на претърсванията са открити ценности и предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата. Разпитани са редица свидетели, между които и пострадали. 

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима души за участие.

Съдят домашен насилник, заплашвал да изгори жена си

Оттам допълват, че акцията по задържането се е състояла на 28 април. Претърсени са седем адреса и са иззети компютри, лаптопи, телефони, електронни носители на информация, тефтери с имена и суми, документи за парични преводи, албуми с еротични снимки и диапозитиви, договори за наеми.

Разследването по случая е образувано през 2020 г. и е водено от екип от следователи в отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура. 

Шест месеца затвор за шофиране след употреба на наркотици на път Мездра - Враца

Според събраните доказателства групата е действала от 2018 година. Набирали момчета и млади мъже между 14 и 24 г., предимно спортисти от школи по борба и с нисък социален статус. Най-често това ставало чрез социалните мрежи и с обещания за високи възнаграждения.

Тези, които проявявали интерес, били канени в луксозно жилище и заснемани във видеоклипове с порнографско съдържание. Така жертвите били държани в подчинение докато бъдат транспортирани зад граница -  в Англия, Швейцария, Франция, Германия и Дубай (ОАЕ). Там те били предлагани в сайтове за запознанства.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм