Младеж на 21 години твърди, че по погрешка му е забранено да лети с easyJet заради името му. Кийрън Харис от Чешър е трябвало да лети до Аликанте на 25 май с нискотарифния превозвач, след като е направил резервацията месец по-рано, съобщава Mirror.

Пътник отвори аварийния изход при спускане на самолет (видео)

Въпреки това авиокомпанията се свързала с него в деня преди полета от Ливърпул, за да му каже, че му е забранено да се качи на борда, „поради разрушително поведение“ и че той всъщност е получил „10-годишна санкция за забрана за полети“ от превозвача, продължаваща до 15.03.2031 г..

Харис твърди, че easyJet го е объркала с мъж, който има същото име и рождена дата като него, и е осъден на 12 седмици затвор, след като се е „държал агресивно и обидно“ по време на полет през 2021 г.

Мъж закачи камера на куфара си, за да разбере какво правят с багажа му на летището (видео)

Харис разказа пред Mirror, че проблемът в крайна сметка е разрешен, след като авиокомпанията е поискала снимка на паспорта му, за да потвърди самоличността му. 

Той добави, че това „невероятно стресиращото“ преживяване е намалило вероятността да пътува с easyJet за в бъдеще.

Говорител на компанията заяви пред The ​​Independent:

“Бях третирана като трета ръка човек“: Не позволиха на руска тенисистка да се качи на самолет

„Много съжаляваме, че господин Харис беше неправилно уведомен, че не може да лети с нас. Взехме това решение добросъвестно, тъй като Харис има същото име и дата на раждане и летеше от същия регион на Обединеното кралство като пътник, който преди това бяхме забранили да лети заради сериозни нарушения на борда."

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм