Авариен изход е бил отворен от пътник, докато самолетът на Asiana Airlines започнал да се спуска. Самолетът кацнал успешно, въпреки че няколко души са били хоспитализирани.

Насочвайки се към пистата на международното летище Дегу, на 240 км от Сеул, Южна Корея, самолетът е превозвал 200 пътници във вътрешен полет.

Служители на авиокомпания ще получат по осем заплати бонус

Пътник, който седял близо до аварийния изход, отворил вратата ръчно, като натиснал лоста, когато самолетът бил на 200 метра в небето.

Не се съобщава за сериозни наранявания или щети, въпреки че много пътници били откарани по спешност в болницата със затруднено дишане при кацане, съобщава AФП.

„Радост за страната“: Четири деца са открити живи в Амазония две седмици след самолетна катастрофа

Общо 12 пътници са хоспитализирани, съобщиха от Министерството на транспорта. Мъж на около 30 години е отведен за разпит от полицията в Дегу.

Министерството потвърди, че вратата на самолета е била умишлено отворена от пътник, докато самолетът все още е бил в полет.

Мъж закачи камера на куфара си, за да разбере какво правят с багажа му на летището (видео)

Полицията го разпитва съвместно с Министерството на транспорта за нарушения на законите за авиационна безопасност“, се казва в изявление.

Съгласно тези закони човек, който отвори вратата на самолет без разрешение, подлежи на максимална присъда от 10 години затвор.

Ютюбър, разбил умишлено самолет за повече гледания, е заплашен от 20 г. затвор (видео)

"Настана хаос, когато вратата се отвори", каза 44-годишен пътник.

Хората близо до вратата сякаш припадаха един по един, а стюардесите тичаха по пътеката в паника“, разказа пътникът.

Това е първият подобен инцидент в историята на корейската авиация. Авиационната индустрия на Южна Корея има солидни резултати по отношение на безопасността, казват експерти.

“Бях третирана като трета ръка човек“: Не позволиха на руска тенисистка да се качи на самолет

Компанията е напът да бъде купена от Korean Air за 1,6 милиарда долара, след като пандемията от Ковид нанесе хаос на авиокомпаниите по света.

ЕС изрази загриженост относно сделката, заявявайки, че може да намали конкуренцията по пътническите маршрути.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм