Руската тенисистка Виталия Дяченко твърди, че е принудена да пропусне тазседмичното събитие на ITF (International Tennis Federation) във Франция, тъй като не е допусната да се качи на самолета и е третирана „несправедливо“ само защото е рускиня, информира Tennis World Russia.

„Интервю“ с Михаел Шумахер разкрива „големи тайни“

Ето какво разказва Дяченко:

Пътувайки като руски гражданин в Европа, получих виза само за 14 дни! (обикновено като спортист получавам 2/3 години). Освен това тази виза трябваше да бъде през Испания, тъй като те бяха единствената страна, която би я издала.

Спах на летището, бях третирана като трета ръка човек, похарчих няколко хиляди евро, но нямаше възможен начин да стигнем до турнира заради това, че авиокомпаниите не превозват руснаци и ограничената ситуация с визите.

На косъм от трагедия: Запали се самолетът на женския отбор на Арсенал

Сега трябва да се оттегля и единственият вариант е да се върна у дома и да пропусна още едно събитие поради тази ситуация. Като професионален спортист, който играе без флаг и не представлява нито една страна, а просто се опитва да продължи живота си и да следва кариера, която съм обичала през целия си живот, честно ли е това към спортисти, които нямат връзка с тази ситуация.

Надявам се да се освободим от политика, расизма и нацизма. Просто мир и чисто небе, моля!", написа Дяченко на "стори" в Инстаграм.

Миналата седмица Дяченко се състезава на събитие на ITF в Шарм Ел Шейх. Там тя беше победена на осминафиналите.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм