Фондация "Капачки за Бъдеще" и Лазар Радков ,както и "Клуб за бъдеще-Кюстендил" осигуриха първия автоматичен външен дефибрилатор в Кюстендил.Той вече е поставен на стадион Осогово,информират от Клуб за бъдеще Кюстендил.Те информират още:

Единственият шанс за оцеляване при сърдечен арест е чрез сърдечен масаж и използване на автоматичен външен дефибрилатор до пристигане на спешна медицинска помощ.


Дефибрилаторът подпомага да се осигури бърза, ефективна и животоспасяваща терапия на пострадалите и да се увеличи преживяемостта от внезапно спиране на сърцето извън болницата. 

Дефибрилаторът вече е поставен на общодостъпно и комуникативно място, а именно на стадиона. Намира се на главния вход в стъклена витрина, където в близост има 24-часова охрана, а през деня и медицинско лице.

В случай на нужда може да се обърнете към най-близкия служител - охрана, треньор, медицинско лице или администрация, тъй като повечето от тях са обучени за работа с дефибрилатора. Обучението се проведе на 17.05 от д-р Величков и Лазар Радков.

"Да си пожелаем да не се налага да се ползва, а все пак ако се наложи- да бъде на точното място в точното време!Благодарим на всички замесени в това първият АВД в гр.Кюстендил да бъде вече факт",заявиха от Клуб за бъдеще Кюстендил.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм