Да се започне на чисто е желана промяна за много хора. Да се изнесеш от дома на родителите си, да сложиш край на неподходяща връзка, да се преместиш в нов град, за да потърсиш късмета си - за новите начала не е нужно да се чака Нова година.

Нужно е обаче да се състави план, който да улесни новото начало и да гарантира желаната положителна промяна.

Какво ще работите

Въпросът с финансите е първият, който трябва да се реши. Обикновено човек се решава на ново начало, когато е спестил малко пари, които да му дадат спокойствие през първите месеци докато се установи на новото място.

Ако обаче промяната е наложителна и нямате пари настрана, е нужно да обезпечите първите си месеци. На първо място потърсете работа. Сега е по-лесно от всякога човек да търси работа от разстояние, да работи от разстояние или да стартира свой малък консултантски бизнес според уменията, които има.

Докато чакате първата заплата, можете да изтеглите пари чрез заем без поръчител, с които да осигурите дните си. Заемът трябва да е съобразен с бъдещите доходи и вноската му да не  надвишава 30% от заплатата, която ще взимате, съветват специалистите на easycredit.bg.

Къде ще живеете

Понякога не е лесно човек да реши къде точно иска да започне на чисто. Както се казва, светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Все пак за хора, които искат да избягат от сегашния си начин на живот, но не смеят да рискуват прекалено, преместването в друг квартал или в друг град на същата държава е за предпочитане пред това да се “зареже всичко” и да се отиде в чужбина.

Практично е да се избере жилище в близост до спирки на градския транспорт, магазин, лечебно заведение и удобно място за спортуване. Има хора, които съобразяват жилищата си с работното място и когато сменят работата, сменят и жилището, за да са винаги на пешеходно разстояние от работата си и така да пестят пари за транспорт.

Каква ще е новата ви среда на общуване

Когато човек иска да смени средата и да започне на чисто, най-важното, което трябва да промени, е всъщност себе си и средата си на общуване. Физическото преместване на ново място и на нова работа много помага в тази вътрешна трансформация, но това не е достатъчно.

Проведете честен разговор със себе си и си дайте сметка кои навици и кои хора от стария ви живот са ви принудили да искате новото начало. Нямайте скрупули да прекъснете връзка с онези ваши познати и роднини, които ви “дърпат надолу”, внушават ви комплекси и изваждат не най-доброто, а най-лошото от вас.

Огледайте и вашето собствено поведение - прекалено плахи сте или пък прекалено доверчиви, колебаете се дали изобщо имате нужните за щастлив живот качества? Човешкият характер не е постоянна величина и можете да се променяте дотогава, докато харесате и себе си, и живота си.

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.