Актрисата Рени Врангова и съпруга на Александър Морфов публикува в личния си профил във Фейсбук "Искане за даване на обяснение" от частен съдебен изпалнител, според документа. 

Пиарката на Народния театър нарече медиите на Иво Прокопиев “бухалки”

Врангова твърди, че призовката е във връзка със скандала, който се разигра в Народния театър, в който бе замесен съпругът й. 

Припомняме, че в Народния театър има напрежение заради несъгласието на главния режисьор Александър Морфов бившият пиар на ДПС Велислава Кръстева да бъде пресаташе на Народния театър. В края на октомври беше надраскана вратата и изкъртена табелката с името нa Кръстевa. Актьорът Валери Йорданов започна събирането на подписи в подкрепа на Морфов. 

Директорът на Народния театър: Не желая да коментирам обществените изяви на Морфов

Йорданов също така си обръсна главата в знак на протест срещу директора на театъра Васил Василев и Велислава Кръстева, "защото те ни изкорубиха душичките". Това се случи по време на видео, заснето от дома му и излъчено в канала му в YouTube. Йорданов поиска и оставката на Василев.

Артисти от „Народния“ поискаха оставката на Минеков с писмо до Радев

Вследствие на скандала между главния режисьор Александър Морфов и шефа на пиар отдела Велислава Кръстева служебният министър на културата Велислав Минеков разпореди пълна проверка на Народния театър, докато директорът Васил Василев на свой ред издаде заповед за вътрешно разследване срещу Морфов. Директорът, назначил и двете страни в конфликта, бе изслушан в парламентарната комисия по култура и медии, но не каза нищо конкретно, освен че върху него и театъра имало натиск от министър Минеков.

В края на декември директорът на Народния театър подаде жалба срещу министъра на културата проф. Велислав Минеков, тъй като по думите му, напрежението идвало именно от Минеков. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм