Врачанската полиция и прокуратура  разкриха извършителя и подбудителя на палежа на автомобили от подземния гараж  в жилищен блок в града.Те обявиха пред медиите и криминалното досие на подпалвача на специален брифинг днес.

Припомняме, че в неделя в 02.15 часа в РУ на полицията във Враца е получено съобщение от жителка на града, която е заявила,  че горят автомобили в подземен гараж, който се намира в жилищна кооперация в гр.Враца.

На място са изпратени екипи на РСПБЗН Враца, които са изгасили огъня. Напълно са изгорели лек автомобил „Фолксваген“, мотоциклет „Ямаха“ и „Опел.

В неделя, след проведено разследване, полицията  залови двама мъже, като съпричастни за палежа на двете коли и мотор в подземния гараж на блок във Враца.  Бяха задържани  47-годишен и 30-годишен от Враца.

 На 47-годишният беше  взета мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“ за срок от 72 часа, а 30-годишният е задържан за срок до 24 часа.

На брифинга днес присъстваха Окръжният прокурор Владимир Сираков, старши комисар Красимир Йончев, шеф на ОД на МВР Враца, както и началникът на РУ на МВР Димитър Шейнов.

Извършителят е добре познат на органите на реда - с 9 криминални регистрации и ефективни присъди, а резултатите от  палежа са: увредени  9 автомобила и мотоциклет, увредена е и инфраструктурата на нова кооперация, която след пожара трябва да се ремонтира основно. 

Работата по случая продължава.

Чуйте повече подробности от полицията и прокуратурата в прикачения звуков файл: