Мета подписа споразумение с производителя на чипове Qualcomm Inc за производството на бъдещите си очила за виртуална реалност. Това обявиха компаниите на конференция за потребителска електроника в Берлин, предаде Ройтерс.

Американските производители на чипове са засегнати от новото правило за износ в Китай

Американските компании се договориха за многогодишно стратегическо сътрудничество между екипите за разработка на продуктите.

Технологията на Qualcomm се използва вече в настоящите VR очила „Quest 2“ на Мета, наред с други неща.

Мета стартира дигитален магазин за дизайнерски дрехи

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви амбициозната цел да да създаде виртуални светове - "Metaverse", като по този начин доведе до следващата голяма компютърна платформа. За да постигне своята идея, той промени името на компанията от Фейсбук на Мета.

Планът излезе скъпо начинание: отговорното звено Reality Labs отчете оперативна загуба от 5,77 милиарда долара само през първата половина на тази година.

Междувременно Мета има по-малко за харчене, отколкото преди, тъй като рекламният бизнес на групата бе подложен на натиск заради икономически проблеми, конкуренция от видео приложението TikTok и мерките на Apple за защита на поверителността на iPhone.

„Мета“ обмисля как потребителите да трупат печалби

Qualcomm е особено силна в модемните чипове, които позволяват на смартфоните да се свързват с мобилната мрежа. Компанията също така доставя основните процесори за голям брой смартфони с операционната система Android. Шефът на компанията Амон също има намерения да засили бизнеса с автомобилната индустрия.

В допълнение към VR очилата, Qualcomm също така иска да достави чипове за бъдещи очила с така наречената разширена реалност (AR), при която цифровото съдържание се показва директно в реална среда за потребителя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм