МБАЛ – Сливен към Военномедицинската академия отбелязва 100-годишнина от създаването на лечебното заведение. В рамките на тържествените чествания, на 20 септември, ще бъде открита реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести.

За повода в Сливен ще пристигне министърът на отбраната Тодор Тагарев, който ще бъде официален гост на събитието с начален час - 13.00.

По-късно през деня, от 15 часа,  министър Тагарев ще участва в Дискусионна кръгла маса на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОРА), посветена на ползата от съвместните проекти и съоръжения за националната сигурност на страната. В дискусиите ще се включат представители на министерството на отбраната, на държавната и местната администрация от Сливенска и Ямболска области, на студентската и академичната общност, членове на СОРА и други военно-патриотични съюзи, представители на бизнеса, граждани и медии.

Събитието ще бъде открито с встъпителни слова на министъра на отбраната, председателя на парламентарната комисия по отбрана, представители на областната и общинската администрация в Сливен и Ямбол.