Предложение за женитба бе голямата изненада на провелото се през почивните дни четвърто издание на Кукурския фестивал в пазарджишкото село Варвара, организиран от местното читалище “Пробуда“ и кметството. Изненадващо за всички 29-годишният Александър Николов помоли от сцената пред хиляди свидетели дамата на сърцето си Дарина Кирилова да стане негова съпруга. А тя прие с радост под буря от аплодисменти.

От изневяра с икономка до раздели за милиарди: Историите зад най-скандалните разводи

Годениците Александър Николов и Дарина Кирилова. Снимка: Никола Сираков - Трън Босилек

29-годишният Александър и 21-годишната му годеница имат интересна история. И двамата са зодия Лъв, родени съответно на 16 и 11 август. Израснали са заедно в ямболското село Чарган. После обаче семейството на Дарина се мести в Ямбол, а пътят на малките приятели се разделя за около 15 години. Срещат се отново на интересна дата - 10.10.2022 година. Влюбват се от пръв поглед и оттогава са неразделни.

Романтичното им изпълнение на сцената ги превърна в талисмани на Кукерския фестивал. Организаторите са реагирали светкавично и са  успели да им подготвят грамота и специален плакет - символ на любовта им. Кметът Димитър Деянов пък е осигурил парична награда. Бъдещото семейство има поканата да участва във всеки следващ кукерски фестивал с пожелание занапред да водят и своите малки кукерчета на празника.

10 двойки знаменитости, които се ожениха през 2022

Четвъртото издание на фестивала привлече близо 1000 участници и многохилядна публика. Той няма конкурсен характер, но награди се връчват на най-малките и най-възрастните кукери. Най-малките този път бяха четири дечица на по годинка и няколко месеца, а най-възрастните - на 81 и достолепните 90 години. Освен отличия те получиха и пожелания да столетят, танцувайки всяка година с маскарадните костюми. 

Призът за най-атрактивно представяне пък бе връчен на младата двойка, сгодила се на сцената и направила празника трогателен и незабравим.

Всички новини от Пазарджик