След серия от срещи с премиера, министъра на финансите и министъра на регионалното развитие и благоустройството, постигнахме включване на проекта за язовир „Луда Яна“ с около 18 милиона лева в проекта на закон за държавния бюджет за 2024. Това отчете след първите дни на управлението си новият кмет на Панагюрище Желязко Гагов.

Той съобщи още, че е проведено общо събрание на общините Панагюрище и Стрелча и е договорено изграждането на втора клетка в Регионалното депо за отпадъци и рекултивация на първата.

Освен това новоизбраният градоначалник смята да направи постъпки за отварянето на детската градина в село Левски. Засега с кметицата на селото са направили оглед на помещенията, в които може да се организира дейността с малчуганите.

С треньорите и родителите на децата от Спортен клуб „Каменград“ е проведена първа среща с експерти за идеен проект за ново спортно съоръжение – общински плувен басейн, в който децата на общината да тренират, планирани са и стъпките за реализация на проекта. 

Реализирана е и първата сесия на проекта „Кажи на кмета“ с над 30 сигнала, по които вече се работи. Идеята е в едноименната група във Фейсбук периодично да се пускат нарочни публикации, под които в коментари граждани да споделят проблеми и да се търсят решения.