На 16 ноември стана ясно, че вокалистката на групата "Виолетов генерал" Сибила Серафим е била зверски пребита от бившия си приятел. Тя все още се намира в болница „Пирогов”, където се възстановява от травмите си. Певицата споделя още, че това не е първият път, в който бившият ѝ партньор ѝ посяга.

Създадена още в края на 80-те години, ню уейв бандата "Виолетов генерал", не е много позната на широката общественост. 

В началото включва 6 музиканти. Скоро след първите концерти остават само Емил Вълев и Евгени Генчев.

„Виолетов генерал“ е сред водещите авангардни формации от ню уейв вълната. Сходна е по стил на групите „Нова генерация“, „Мъртви поети“, „Абсолютно начинаещи“ – дарк ню уейв с меланхолично звучене. Същевременно се различават от тях със силно присъствие на пост-пънк и индъстриал елементи.

В периода 1989 – 1994 г. групата е много активна – за 5 години има над 50 самостоятелни концерта, турнета в Словакия и Австрия. Издава 3 албума и сборна компилация. През 1994 година се разпада, а Емил Вълев започва да работи с Росен Даскалов – Тийчъра в „Охолен живот“.

През 2012 година Емил Вълев, под името „Виолетов генерал“, участва в концерта „Улица Нов живот“ в памет на Димитър Воев.

Групата има четири албума - „Двойник“ (1992), „Д`Емо“ (1993), „Разкази за София“ (1994) и „Колекция“ (2009). 

Сибила Серафим   /Кадър от YouTube

Сибила Серафим е актриса и музикант. През последните години тя е част от триото Les Animaux Sauvages. 

"10 години се занимавах с театър и имах възможността да играя в хубави представления, както и да срещна великолепни режисьори като Вили Цанков, Галин Стоев, Стоян Камбарев, Бойко Богданов. Покрай театъра срещнах и моя много скъп приятел Тома Марков. Но аз съм възпитаник на Възкресия Вихърова, затова поставям летвата високо. Колкото и компромиси да направих през годините, отдавайки се изцяло на театъра, не намерих своето място. Обичам постмодерен театър, а такъв тук се прави малко. Влекат ме по-идиотски неща - повечето хора мразят звука на флекс, а аз мога да заспя на него. Може би е същото с театъра - харесвам неща, които никой друг тук не харесва", споделя тя в интервю за sofialive.bg.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм