Пореден случай на насилие над жена. Певицата Сибила Серафим твърди, че е била зверски пребита от бившия си приятел преди седмица, предаде NOVA. Побоят бил толкова тежък, че рамото ѝ е счупено. Наложило се е и да я оперират, за да сменят тазобедрената ѝ става.

Тя все още се намира в болница „Пирогов”, където се възстановява от травмите си. Вокалистката на ню уейв бандата "Виолетов генерал" споделя още, че това не е първият път, в който бившият ѝ партньор ѝ посяга.

Нападението станало на 6 ноември в центъра на София. Сибила и бившият ѝ приятел били на рожден ден на общ познат. Двамата са разделени от около 10 години.

Сибила Серафим   /Кадър от YouTube

„Знаех, че той ще е там и не ми се ходеше, но няколко пъти бях подканяна”, споделя жертвата. Когато тръгнала да си ходи, мъжът я догонил и изтръгнал телефона от ръката ѝ. В опит да си го вземе, Сибила получила удар и паднала.

„Побягнах неистово към тъмната улица „Янко Сакъзов“. Догони ме. Казах му да ми върне веднага телефона. Той го държеше високо. Замахнах, бях бясна, да си взема телефона и в този момент получих такъв безумен удар, толкова силен, че излетях“, разказва тя пред bTV.

„Най-скандалното за мен е това, че той не осъзна, че трябва да извика бърза помощ. Продължаваше да се опитва да ме вдига, да ме дърпа и да ми казва, че съм актриса, която играе. Хората около мен също успя да ги убеди. Те минаваха. Спираха“, посочи певицата.

„Аз се опитах да се предпазя, но ме застигна 10 години по-късно. 10 години минаха от раздялата. Причината е неговият характер и това, че аз живея живот, в който той не е и няма как да бъде. Той казва, че много ме обича и съм жената на живота му. Явно това е начинът да го покаже. Подадени са сигнали до МВР, ще има и дела. Аз ще се боря за всички жени, които са жертви на такива безумни посегателства. Дори да не са възпитани тези мъже в мъжка доблест и нравственост, законът трябва да ги превъзпита. Няма друг начин“, подчерта певицата.

Певицата е приела като кауза да разгласи случая заради многото жени, които търпят посегателства от партньорите си. По случая е образувано досъдебно производство. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм