Надпреварата се провежда на летището край село Иново и се организира от професионален спортен клуб “Хела мото спорт” съвместно с Община Видин.

Събитието е по-мащабно от предходния кръг, като в него се включват пилоти от страната и съседните държави Румъния, Сърбия, Гърция и Молдова.

На събитието присъства Емилиян Евтимов представител на Община Видин, както и водещ на събитието.

“От името на кмета на Община Видин и от свое име искам да поздравя всички зрители и състезатели и да им благодаря за участието в днешното събитие” - каза в приветствието си Емилиян Евтимов и призова любителите на високите скорости да изпробват уменията си на определените за това места. Той им пожела успех и позитивни емоции.

Републиканският шампионат е част от спортния календар на Българската федерация по мотоциклетизъм и се провежда за втора поредна година. Летището край с. Иново отговаря на всички изисквания за драг рейсинг и има потенциал да се превърне в едно от бъдещите трасета на Европа. 

Почитателите на екстремното шофиране имат възможност да изпробват своите автомобили в обезопасена среда с измервателна апаратура. В състезанието участват мотори в няколко различни класа, като за победителите са предвидени награди.

Община Видин е осигурила необходимите условия за обезопасяване на трасето, както за участниците, така и за зрителите.