По време на извънредното заседание на Народното събрание, след поредната размяна на упреци от трибуната относно Шенген, Вежди Рашидов взе думата от позицията си на председател на парламента. В изказването си той припозна медиите и всички онези, които не спират да говорят за корупция, миграция и подхранват мониторинга над страната с информация, като виновници за това страната ни да не бъде приета в Шенгенското пространство.

„Между партиите има напрежение“: Рашидов не е оптимист за съставянето на кабинет

"Ние се забавляваме повече със себе си, отколкото да говорим за Шенген. 2-3 г. ние се самобичуваме, говорейки за корупция. От сутрин до вечер нашите медии говорят за убийства, кражби, катастрофи, за граница, за границата. 50 бежанци създават чувството, че у нас едва ли не тече. Малко е късничко", каза председателят на Народното събрание.

ГЕРБ номинира проф. Николай Габровски за министър-председател

"България не заслужава унижение. България изпълнихме всички критерии, но самите ние сме достатъчно виновни да популяризираме и мониторинга да го пълним с нашите си глупости. Прекалихме с медийното пространство, от сутрин до вечер това да е информацията, която тече по нашите телевизии", допълни той.

„Следващия влак може би.", заключи след критичното си изказване Рашидов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм